Ik zou dit aan elk bedrijf aanraden


5 tips voordat je de piste op gaat

Pak Slim In
Neem naast je ski- of snowboarduitrusting ook voldoende laagjes kleding mee om je warm te houden op de piste. Vergeet je thermisch ondergoed, fleece-lagen, waterdichte buitenlaag, handschoenen, muts en een goede zonnebril of skibril niet. Zorg ook voor zonnebrandcrème met een hoge SPF en lippenbalsem tegen de zon en kou.
 
Voorbereiding van je Conditie
Begin enkele weken voor je vakantie met het verbeteren van je conditie. Focus op cardiovasculaire oefeningen, beenkracht en balans. Dit helpt niet alleen bij het skiën of snowboarden, maar ook bij het verminderen van de kans op blessures.
 
Ken je Niveau
Wees realistisch over je ski- of snowboardniveau en blijf binnen je grenzen. Overmoed kan tot gevaarlijke situaties leiden. Les nemen kan een goede investering zijn, zelfs als je geen beginner bent, om je techniek te verbeteren en meer uit je vakantie te halen.
 
Veiligheid Voorop
Draag altijd een helm op de piste, ongeacht je niveau. Controleer ook het weer en de lawineberichten voordat je de bergen in gaat. Zorg dat je weet wat te doen in geval van een ongeluk en draag altijd een pistekaart bij je.
 
Verzeker je Reis
Zorg voor een reisverzekering die wintersport dekt. Ongelukken gebeuren, en in bergachtige gebieden kunnen reddingsoperaties en medische zorg erg duur zijn. Controleer ook of je verzekering dekking biedt voor eventuele annuleringen of uitrustingsschade.
 
Door deze tips te volgen, kun je je richten op het genieten van de sneeuw en je tijd op de piste optimaal benutten!
 
 

img-2052-1409-onaangepastorigineel-1

Kan ik helpen?