Een goed gesprek over Duurzaamheid

Bij Wens Business Events botsen onze passie voor wintersport en ons streven naar duurzaamheid soms… Toch zien we steeds meer dat het beeld van milieubelastende wintersporten aan het verschuiven is. 
 
 

training-1 De reis naar de sneeuw en de faciliteiten ter plekke drukken onmiskenbaar een stempel op de natuur, maar er gloort hoop aan de horizon. Skiresorts nemen hun verantwoordelijkheid en zoeken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen - en dat is iets waar ons hart sneller van gaat kloppen!

Deze gebieden zetten grote stappen door te investeren in innovatieve, groene technologieën. Denk hierbij aan skiliften die draaien op zonne-energie, sneeuwkanonnen die efficiënter omgaan met energie, en het in gebruik nemen van elektrische sneeuwschuivers die de lucht schoonhouden. Dit alles terwijl ze ook de uitstoot van CO2 actief compenseren door duurzame projecten zoals herbebossing. Neem nou Ischgl in Oostenrijk, dat een indrukwekkend model van klimaatneutraliteit heeft neergezet. Ze benutten hernieuwbare energiebronnen tot het maximum en promoten slimme groene initiatieven die zowel bijdragen aan de lokale economie als aan de gezondheid van onze planeet.

Hoe kun jij als wintersportliefhebber bijdragen?

Bestemming:
Doe je huiswerk en kies voor een skigebied met een groen hart.
Zoek naar bestemmingen die bewezen hebben dat ze duurzaamheid omarmen. Dit zijn vaak plaatsen die geïnvesteerd hebben in milieuvriendelijke technologieën en die hun bezoekers aanmoedigen om hetzelfde te doen. Door deze plekken te steunen, draag je bij aan een groene toekomst en de bescherming van het prachtige winterlandschap dat we allemaal zo waarderen. Ook kun je kiezen voor een hooggelegen, kouder en sneeuw zekerder skigebied, een gebied waar sneeuwkanonnen minder nodig zijn.

Vervoer:
Vervoer is een grote factor, dus maak slimme keuzes. Vliegen mag dan wel snel zijn, maar het heeft een grote impact op het milieu. De auto is handig, maar zorgt ook voor veel emissies. Elektrische en hybride auto's bieden een betere optie, hoewel de kosten en laadinfrastructuur nog steeds een uitdaging kunnen zijn. De bus is een meer collectief milieubewuste keuze, en de trein is misschien wel de kampioen van duurzame reisopties, die je rechtstreeks naar het hart van vele charmante skidorpen brengt.

Activiteiten:
Het draait niet allemaal om het skiën of boarden; er zijn tal van activiteiten die je hart sneller doen kloppen zonder de aarde te belasten. Trek de natuur in met sneeuwschoenen, glij over het glinsterende ijs van een bevroren meer of beklim de bergtoppen op toerski's, aangedreven door niets anders dan je eigen wilskracht. En als je iets echt unieks wilt, waarom niet een hondensledetocht door de ongerepte berglandschappen?

We hebben een wereld te winnen door deze duurzame opties te omarmen.
img-2788-1

Kan ik helpen?